Офис сграда Иван Вазов


Location: София , България
Type: Under Development
Area: 5,289.79 кв.м. РЗП

Сградата се намира на ул. „Иван Вазов” в самото сърце на София, на метри от популярната улица "Шишман". Това е един от най-очарователните и престижни квартали на София, на няколко минути пеша от големи магазини, институции и културни обекти – 300 метра го делят от Народното събрание, катедралата Александър Невски, хотел Радисън и Народния Театър.

Проектът предвижда възстановяването на стара сграда - архитектурен паметник на културата, издигане на допълнителни етажи и пристрояване на нова част. Богато орнаментираната фасада на старата сграда ще бъде запазена, възстановена и интегрирана в новата конструкция, придавайки й уникален и привлекателен вид.

Сградата включва шест надземни етажа над партера и две подземни нива. Предвидени са паркоместа и на двата подземни етажа, като общият им брой ще бъде 42. Сградата е планирана за офиси клас А от отворен тип с максимална гъвкавост на етажните разпределения. На първия етаж е предвидена търговска зона.

Ще бъде изпълнена съвременна отоплителна и климатична система, както и инсталация за свеж въздух, обхващаща цялата сграда, включително подземните нива. Ще има възможност за индивидуално измерване на топлинната и електрическа енергия консумирана от отделните наематели.

Мандат на проекта: Под управление.