Лендмарк Център Варна


Location: Варна , България
Type: Office
Area: 6,300 кв.м.

Лендмарк Център Варна се намира в центъра на морската столица с лице към североизточната страна на оживената ул. "Сливница".

Районът е популярен сред местните жители и туристите, тъй като в непосредствена близост има няколко парка и местни забележителности, както и магазини, кафенета и ресторанти. 

Лендмарк Център е голяма и импозантна сграда в самото сърце на Варна. Мястото се счита за едно от най-добрите в идеалния варненски център и е в непосредствена близост до сградата на Община Варна.

Повторното застрояване възпроизвежда фасадата на старата сграда, която е паметник на културата, и запазва високите тавани по оригиналните планове. Проектът предлага изискани търговски площи на партера и модерни офиси на горните етажи.

Старата военна болница е разрушена и изградена наново, оборудвана с четиритръбна климатична система, интегрирана система за управление на сградните инсталации (BMS), резервен генератор, три асансьора в средата на носещата конструкция с достъп до всички етажи. Двете нива на подземния паркинг осигуряват 72 паркоместа.

От външната страна, в задната част е оформено малко патио и вход за служителите, работещи в сградата. Етажното разпределение включва 4 партерни магазина и около 24 офис единици. Обектът е завършен в началото на 2009 г.

Мандат на проекта: Разработен и под управление.